Indretning af entreen

Indretning af entreen

Her kan du læse, hvordan du kan indrette entreen i hjemmet, og hvilke ting, der er særlig vigtige at huske ved entre rummet.

Entreen er det første rum, du træder ind i, når du kommer udefra – både som beboer og som gæst. Det er i det rum første håndsindtrykket ligger for fremmede mennesker, gæster og faktisk også for dig selv.

De sansemæssige indtryk i entreen

Alle vores sanser bliver aktiveret, når vi træder ind i et andet hjem, og vi er hurtige til at konkludere om stedet er rart eller eksempelvis for rodet til vores smag. Vi kan let lugte om der er blevet bagt chokoladekage, sprøjtet med duftevand eller en har sat en støvle med udtrådt hundelort på skohylden.

Indenfor få minutter kan vi også mærke om hjemmet har en afslappet, rummelig og imødekommende atmosfære eller der for eksempel er en stresset stemning.

Oftest er vi mennesker tilbøjelige til, at have fysisk rodet og undvige lidt med rengøringen, hvis der er lidt for mange ting i vores hoved. Derfor kan det nogle gange afhjælpe stressede tanker, at få ryddet fysisk op

Da entreen er det første rum, vi kommer hjem til, er det en god ide, at det er opryddeligt med rene linjer, er funktionelt og byder velkommen. Vi kender sikkert alle følelsen af, at dagen på jobbet har været hård, og idet du åbner døren til entreen i dit hjem, flyder det rundt med sko, hundehår, bunker af ting og snavs. Det giver ikke den afslappende følelse, da der nu også der skal gøres en indsats.

Funktionalitet og opbevaring

Hvis i er en børnefamilie, er funktionalitet og opbevaring i entreen alfa omega. Det vil sige, at når entreen skal indrettes er det vigtig med hylder, skab med låger og et gulv, der hurtigt kan støvsuges og vaskes. Rummet skal være så lyst og hvidt så muligt, så det får et look med rene, overskuelige linjer.

Selve indretningen af entreen afhænger af rummets størrelse. Det vil sige, at ved helt små entre rum, skal der tænkes lidt anderledes.

Den lille entre

Når du skal indrette den lille entre skal du tænke smart, minimalistisk med gode opbevaringsmuligheder.

Her kommer nogle råd til indretningen:

 • Væggene skal være hvide og gerne med et spejl 
 • Gulvet skal være så frit så muligt, så hæng lyse træhylder op med kurveopbevaring til huer, handsker osv.
 • Hæng flade knop-knager op i træ med lyse farver. Hæng dem i forskellige højder, så den lange frakke passer på den ene og børnejakken på den anden.
 • Sæt 2 klapsæder op – en i hvid og en i en anden farve. Det er smart, at de kan slås ned og op efter behov.
 • Enten så stil eller hæng et skosystem op. Lad det igen være lyst og med en max dybde på den største sko i familien.

Hvis der er brug for meget plads er det en god ide, at hænge hylder op, der ca. hænger 1 meter højere oppe end den højeste i familien. Så skal i ikke tænke på, at slå hovedet i mod.

Den store entre

Har du en stor entre, så er der virkelig mange muligheder for indretning. Få et par stykker her:

 • Hold væggene i klare farver
 • Sæt et stort spejl op og et par hylder med kurve til diverse og nips samt lidt grønne planter
 • Anbring et vitrineskab til sko, støvler osv. 
 • Stil en lille bænk med pude, hvor der eventuelt er rum nedenunder til vanter osv. 
 • Hæng knager op
 • Læg det gulv, som du synes er fedt. Er rummet stort, så betyder et helt lyst gulv ikke så meget, som i den lille entre

Nogle bruger også entreen til bryggers og vaskerum, og i så fald kan du få et møbel, der dækker vaskemaskinen og tørretumbleren. Sådan et par maskiner er funktionelle, men ikke smarte udseendelsesmæssigt. Du kan faktisk få et stort smart indbygget skab med plads til maskinerne, overtøj, sko og assecories, hvor det stadig er stilfuldt.

Hvis du ønsker, at læse mere om indretning til entreen, hvor børnefamilien bor, så læs med her: Entreen i børnehøjde