Indretning af entré - vi byder velkommen

Entreen er det vi ser først, når vi kommer hjem efter en lang dag på arbejdet. Derfor er indretning af entré vigtigt.

Det er også det første indtryk gæster får af vores hjem, når de kommer på besøg. Derfor vil du sikkert gerne have at entreen virker indbydende, men det kan være svært at holde den pæn i en travl hverdag.

Indretningen kan hjælpe dig her. Gør det funktionelt, så det er intuitivt at bruge, og indret det på en måde der reflekterer hvem du er som person.

Rengøringen er noget du selv må stå for, men der er måder at gøre det nemmere for dig selv på. Her er nogle forslag til at få dig i gang.

Et sted at stille skoene

I stedet for at komme hjem, og smide skoene i en bunke midt i det hele, så find en måde at organisere dem på. Hvis der ikke lige er et skab med plads til skoene bygget ind i din entre, kan du bruge en skohylde.

Det kan for eksempel være denne bænk, så kan du også sidde og binde snørebåndene op, i stedet for at sparke skoene af, og spilde tid morgenen efter, når du alligevel er sent på den.

En anden mulighed er dette entre møbel, (der i øvrigt fås i to farver.) Her får du ud over skoopbevaring desuden også plads til at hænge jakken op. Det kan være behjælpeligt, hvis du ikke har en knagerække eller bare har en masse jakker.

Opbevaring til de små ting i din entré

En skænk eller kommode til opbevaring af alle de andre ting, der har en tendens til at akkumulere ude i din entre, kan være en god idé.

Om ikke andet, så kan du altid smide alt, der ligge oven på den ned i en af skufferne før gæsterne kommer. Pas bare på, at du ikke glemmer at rydde op i den senere, det er ikke sjovt at miste sine nøgler på den måde.

Skænken og kommoden her, er to eksempler på, hvad du kan have til at stå derude. Hvis du er lidt mere eventyrlysten fås kommoden også med flere farver på skufferne.

Du kan altid tildele en skuffe til hvert familiemedlem, så kan de få ansvaret for at holde den ren og organiseret. Det gør også at du ikke skal bekymre dig så meget over, hvordan de ser ud, så længe de kan lukkes.

Den her bænk med skuffer er også simpel, og så kan du samtidigt opbevare ting. Den er et miks mellem en skammel, et sted at stille skoene og opbevaring. Skoene kan stilles under den og du kan have vanter og andre ting i skufferne.

Pyntegenstande

For at gøre det mere indbydende og pænt, kan man altid have et par pyntegenstande i din entr. De er små, men det hjælper altid på din indretning af entré.

Et spejl, for eksempel det her, der er meget simpelt, men alligevel bringer en dimension til rummet. Eller dette, hvis du er lidt mere vovet, da den kan live rummet op. Det bringer også en vis nordisk råhed ind entreen med træfoden.

Det er altid rart at kunne se, hvordan man ser ud inden man skynder sig ud af døren om morgenen. Du kan også have et stort spejl, hvor du kan se om outfittet matcher, før du starter din dag. Det er ikke sikkert du lige ser det, før du står og skal af sted.

Nu har du også en skænk eller kommode, og den skal jo ikke glemmes. Hvis du får sollys ind, kan du altid have en plante til at stå der. Denne potten her, har et minimalistisk design, der passer både indendørs og udendørs.

Hvis din gang er forholdsvis mørk, kan du her få lidt ideer til hvilke planter du eventuelt kan have stående.

Hvis en levende plante ikke er noget for dig, kan du selvfølgelig også have en falsk en af slagsen stående, de kræver kun at du støver dem af en gang imellem.

Du kan desuden også have en skål eller noget til at hænge nøgler op med, så de ikke bare ligger og flyder og bliver umulige at finde når du skal af sted.

Ved at holde det organiseret fra starten, mindsker du eventuelle fremtidige problemer.

Glaslanternen giver et unikt look til entreen. Den kan både bruges inde og ude. Du kan også putte stearinlys eller LED lys i den for at maksimere hyggen. Der kan også stå en lille plante, det giver et lille nik til ”Skønheden og Udyret”, hvis du holder af Disney.

Pift væggen i din entré lidt op

Vil du gerne gøre lidt mere ud af de entre? Er du ikke bange for farver? Mal en af væggene en kontrastfarve.

Hvis din entre er lille og ikke så veloplyst, så hold dig til lysere pastel farver, men er den godt oplyst kan du godt prøve dig frem. Hvad med en navy blå for et ekstra spark? En mørk grå virker også elegant.

Hæng et billede, maleri eller en af spejlene fra tidligere op på væggen for at bringe det hele sammen.

Hvis en hel væg er for meget, kan du eventuelt male en tyk stribe vandret på væggen. Det opdeler væggen og give noget interessant at se på.

Lys i din entré

Belysningen i entreen er vigtig. Ofte kommer der ikke så meget naturligt lys fra vinduer ind. Enten fordi du bor i en lejlighed og den åbner op ud til en trappeopgang. Måske fordi vinduet på en eller anden måde ikke lader så meget sollys ind.

Derfor er det vigtigt at du finder den rigtige lampe.

Du kan holde det simpelt med denne hvide lampe, eller prøve denne elegante lampe, med skovmotiv.

Den her lampe er for den lidt mere vovede eller for dig der elsker vinter og sne.

Hvis du ikke allerede har LED lys på skænken i entreen kan du sætte en lampe der. Du kan både vælge en retro-inspireret i en pangfarve som eksempelvis den her. Eller hvad med en mere enkel en som den her, der heller ikke fylder så meget og fås i både sort og hvid.

Der kan gøres mange ting for at entreen bliver et indbydende sted. Det der er bedst at gøre er at finde noget, der får dig til at følge dig hjemme. Noget der viser din personlighed og får dig til at slappe af med det samme, når du træder ind over dørtærskelen.

Hvad end du er til fest og farver eller til det lidt mere nedtonede, kan der findes noget, der passer til dig. Det kan tage lidt tid at komme frem til et resultat, men til slut skal det nok ende med noget du kan være tilfreds med.