Dufte til hjemmet

dufte til hjemmet -

Dufte til hjemmet

Aroma dufte

Her får du 2 opskrifter på dufte til hjemmet, som du selv kan lave. Det er dejligt, når ens hjem dufter friskt og tilpas i volumen. Ofte kan købte duftprodukter i en dårlig kvalitet give en meget voldsom og kraftig duft, der kan forårsage hovedpine. Dufte til hjemmet skal få dig til at føle dig godt tilpas i en skøn atmosfære.

Du finder her en opskrift på duftepinde med æteriske olier, en på duftposer med naturlige blomster og til sidst et lille fif.

Duftpinde

Det er meget enkelt, at lave duftpinde og så kan du selv vælge, hvilke dufte du ønsker i hvert rum af hjemmet. Du kan tillige med skifte duftene ved højtiderne som for eksempel jul, hvor der gerne må dufte af nelliker, kanel, appelsin, gran og brunkager.

Du skal bruge følgende til ét glas duftpinde:

 • et 10-15 cm højt glas, vase eller glas flaske. Du kan typisk finde fede retro- og gamle apotekerflasker i genbrugsbutikken, der passer perfekt til formålet. Køb gerne nogle i forskellige størrelser, gennemsigtige og med farvet glas
 • 10 – 15 grillspyd i træ. Hvis du synes, at grillspyddene bliver for lange, kan du klippe dem over, så de passer til dit glas og indretning
 • 250 ml. Babyolie eller mandelolie
 • 40-50 dråber æteriske olier. Her skal du vælge de dufte du finder gode og elsker. Olierne kan du købe 100 procent naturlige og økologiske i helsekost butikker. Eksempler på olier er lavendel, pebermynte, cedertræ, eukalyptus, salvie, enebær. Det er de samme slags olier du også anvender til duftlamper.

Når alle tingene er indkøbte, er det bare at gå i gang. Det er meget nemt og tager 5 minutter at fremstille.

Sådan gør du:

 1. Hæld babyolien i den vase, flaske, glas du vil bruge
 2. Tilsæt 40-50 dråber æterisk olie
 3. Put den mængde grillspyd du ønsker ned i vasen og rør rundt.
 4. Lad dem trække i ca. 24 timer, hvorefter du vender træspyddene rundt i olie
 5. Tilsæt eventuelt 5-10 ekstra dråber, hvis du ønsker kraftigere effekt

Duftpindene er én måde, at skabe frisk duft i hjemmet på, en anden er duftposerne.

Duftposer

Duftposerne kan du selv lave ud af tørrede blomster og urter. Det er lidt som at tage naturens herligheder med indenfor. Poserne kan for eksempel hænge på badeværelset, i bilen eller ligge mellem håndklæderne i klædeskabet. Det giver en vidunderlig duft.

Det skal du bruge til 2-3 små poser:

 • Ris- eller stofposer. Du kan også tage et stykke kvadratisk stof, som du til sidst binder med en snor
 • En god portion/stor buket tørrede blomster og urter
 • Eventuelt små cremefarvede kort/karton/papir

Nu er du klar til at lave dejlige dufteposer, som både du og dine omgivelser bliver glade for.

Sådan gør du:

 1. Sidder blomsterne stadig på blomsterstilkene, skal du tage dem af og samle i en bunke.
 2. Tjek, at alle blomsterne er gennemtørret, og put dem derefter ned i posen. Posen skal have en buttet facon, når blomsterne kommer deri
 3. Bind en fin snor i og skriv eventuelt navnet på urten/blomsten på det lille stykke cremefarvet kort. Det er både praktisk, og pynter rigtig flot

Som du kan læse er det meget enkelt, at lave duftposer. Du kan lige få et par ideer til dufte her, der også har en effekt på dit velbefindende.

Den første blomst er lavendelen, der har den egenskab, at den virke beroligende og kan medvirke til en bedre nattesøvn. Faktisk kan du også lave et øjenbind/pose med tørrede lavendler, du ligger på øjnene ved træthed og hovedpine.

Tørrede appelsinskræl med en lille smule citronskræl i, giver øget energi og dejlig aromatisk opfriskning.

Et lille fif til en god duft i hjemmet

Tag sommerens dufte med ind i hjemmet om vinteren. Pluk en masse blomster om sommeren, hiv bladene/blomsterne af stilkene og lad dem tørre i fyrrummet eller et andet varmt sted. Mix blomsterne sammen og put dem i små skåle til en mild duft i hjemmet.

Pluk også en masse buketter af lavendler, som du binder med garn og hænger op diverse steder. Sværere er det ikke.

Kan du også allerede dufte dem?